Коли три роки тому я готував репортаж про 105-річну жительку с. Трача Марію Іванівну Мельничук, то був здивований, що жінка у такому поважному віці так достойно представляє найстаршу верству жителів нашого краю. Але коли доля звела мене з цією людиною 6 травня цього року, моє здивування було ще більшим.

У той день Марія Іванівна святкувала свій 108 день народження. Хоч хворі ноги не дозволяють жінці поратись по господарству, але всі думки зайняті городом. Звичайно, садить вона його уже лише в своїй уяві, але це не заважає їй командувати, «щоб винесли з пивниці ще два відра картоплі, бо треба досадити».

Домашні з посмішкою доповідають старенькій, що картопля уже сходить. Лише після цього іменинниця приймає гостей.

Її прийшли привітати заступник голови райдержадміністрації М.Г.Васкул, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА В.І.Мамчук, сільський голова с. Трача Р.М.Мельничук. Вони вручили найстаршій жительці району вітальні адреси від голови РДА Я.І.Шинкарука та від начальника управління праці та соціального захисту населення В.І.Мамчука медаль та грошову премію, а також подарунки від сільського голови.

Гості бажали, щоб наперекір літам у серці Марії Іванівни жили радість і щастя, в домі вистачало тепла і ласки, а вона запрошувала всіх на свої 110-ті роковини.

Ярослав Тимофійчук.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *