Відбулася зустріч Президента України з головами районних державних адміністрацій.

11 травня в Адміністрації Президента України відбулася зустріч Віктора Януковича з новопризначеними головами районних державних адміністрацій.

Глава держави привітав присутніх з Днем великої Перемоги, подякувавши головам районних державних адміністрацій за роботу, проведену в ході підготовки до свята. «Ми цього року будемо працювати так, щоб ветерани відчували увагу влади, держави не тільки 9 Травня, не тільки на свята, а протягом усього року», — наголосив Віктор Янукович.

У контексті цього Президент нагадав про своє доручення головам обласних державних адміністрацій, а також Київської та Севастопольської міських держадміністрацій забезпечити особистий патронат над госпіталями для інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни, взявши під особливий контроль питання належного функціонування цих закладів, приділивши увагу поліпшенню їх матеріально-технічного стану, а також забезпеченню лікарськими засобами і виробами медичного призначення. «Ви маєте зробити все так, щоб ветерани відчули ставлення держави до себе, як до рідних батьків. Бо інакше ми не можемо до них ставитися», — підкреслив Президент. Також Віктор Янукович звернувся з проханням про сприяння у запровадженні шефства трудових колективів, громадських організацій, благодійних фондів тощо над палатами для інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни при лікарнях, відновити їх функціонування там, де воно було згорнуте.

Особливу увагу присутніх Президент звернув на те, що з 3 травня держава почала працювати за бюджетом. Віктор Янукович наголосив на необхідності якомога скорішого розгляду і прийняття регіональних бюджетів — обласних, районних, міських і сільських.

Говорячи про деталі розгляду та ухвалення регіональних кошторисів, Віктор Янукович зауважив, що «обов’язково розглядатиметься питання мотивації регіонів щодо збору податків, щоб кожен регіон мав можливість заробляти кошти». Президент також наголосив на нагальній потребі залучення інвестицій для розробки та реалізації нових проектів, що даватимуть перспективу розвитку кожного краю.

«Ефективною робота буде тоді, коли вона буде конкретною, коли кожен координуватиме свої дії, менше займатиметься політикою, а більше опікуватиметься вирішенням проблем людей», — сказав Віктор Янукович, наголошуючи на необхідності якнайшвидшого відновлення вертикалі влади у регіонах і висловивши побажання щодо зменшення політизації у владі. При цьому Глава держави відзначив, що має бути налагоджено чітку роботу структур місцевої влади з проведенням системних нарад, обов’язкового економічного обліку всієї діяльності, регулярним підбиттям підсумків роботи. «Щоб бачили, як хто працює, і хто чого вартий. Щоб ми чітко усвідомлювали, що відбувається у кожній галузі і в кожному регіоні», — зазначив Президент, підкресливши, що чинна влада «йтиме шляхом збільшення прав регіонів, шляхом їх мотивації».

Президент також наголосив, що треба робити все, аби об’єднати людей. Він запропонував головам районних адміністрацій активніше залучати до роботи у регіонах народних депутатів України. «Вони всі — вихідці з регіонів, тож запрошуйте, вирішуйте питання, ставте завдання, щоб вони працювали разом з вами», — сказав Президент України, додавши, що нині не можна гаяти часу, необхідно діяти швидко і злагоджено. «Треба працювати цілодобово, тоді й результат буде», — констатував Віктор Янукович. При цьому Глава держави підкреслив, що вимагатиме поліпшення виконавчої дисципліни від керівництва органів місцевої влади усіх рівнів. «А що стосується мене, — створю всі умови для тих, хто працюватиме дійсно конструктивно та результативно», — додав Президент.
Говорячи про кадрову політику, Віктор Янукович відзначив, що не варто боятися залучати до роботи конкурентів, молодих спеціалістів, ініціативних людей. «Певен, це тільки на користь», — переконаний Глава держави.

Президент підкреслив, що у роботі аж ніяк не варто забувати і про реформи, зазначивши, що реформи — це заміна старих звичок на нові можливості. «Новаторство — наш шлях, яким ми постійно йтимемо, вдосконалюючи систему використання державних коштів, вдосконалюючи галузеві програми в усіх напрямках, у тому числі — й в управлінській роботі. Наш шлях — тільки вперед», — резюмував Глава держави.

Прес-служба Президента України.

На зустрічі з Президентом побував і голова Косівської райдержадміністрації Ярослав Шинкарук. У наступному номері «Гуцульського краю» він розповість читачам про свої враження від цієї зустрічі.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *