Відповідно до Постанови КМУ «Деякі питання реалізації ст. 186-1 Земельного кодексу України» голова райдержадміністрації видав розпорядження «Про комісію з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою».

Цим розпорядженням затверджено склад комісії з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою.

Положенням про комісію визначено, що вона є постійно діючим органом, утвореним районною держадміністрацією.

До повноважень комісії належить надання висновків про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або місця розташування об’єкта.

Для отримання висновку про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або місця розташування об’єкта орган, уповноважений приймати рішення про передачу у власність чи надання у користування земельної ділянки, подає комісії для розгляду проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки або клопотання про погодження місця розташування об’єкта разом з додатками.

Комісія розглядає документацію із землеустрою протягом трьох тижнів та надає висновки про її погодження або відмову у погодженні.

Висновок підписується всіма членами комісії та скріплюється печатками органів, представники яких входять до її складу.

Погодження документації із землеустрою та надання відповідних висновків здійснюються комісією та її членами безоплатно.

Висновок комісії може бути оскаржений у судовому порядку. До складу комісії входять уповноважені в установленому порядку на підписання та скріплення печаткою відповідних висновків представники: територіального органу Держкомзему; органу містобудування та архітектури; територіального органу Мінприроди; органу санітарно-епідеміологічної служби; органу охорони культурної спадщини.

У разі погодження документації із землеустрою, що розробляється з метою вилучення (викупу), надання, зміни цільового призначення земель лісогосподарського призначення, водного фонду, земельних ділянок для цілей, пов’язаних із розробкою корисних копалин, до складу комісії включаються представники територіальних органів Держкомлісгоспу, Держводгоспу, Держгірпромнагляду.

У разі потреби до роботи комісії можуть залучатися представники органів місцевого самоврядування.

Прийом заяв та надання консультацій здійснюються щодня з 9 до 12 год. у каб. 31, 34.

Засідання комісії проводяться кожної п’ятниці о 10 год. каб. у № 31 (Дозвільний центр), у приміщенні райдержадміністрації.

На засіданні мають право бути присутніми особи, які подали документацію із землеустрою на розгляд комісії, розробник (замовник) документації, землекористувачі землевласники, представники органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації.

Організацію роботи комісії, матеріально-технічне забезпечення її діяльності та контроль за дотриманням термінів і порядку розгляду документації із землеустрою здійснює райдержадміністрація.

Р. Баранюк,
завідувач сектору природних ресурсів, туризму, рекреації та зовнішніх зв’язків управління економіки райдержадміністрації, заступник голови комісії.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *