Вшановуючи пам’ять Героїв бою під Крутами 29 січня 1918 року, бібліотека-філіал с. Рожнова організувала тематичну поличку «Пам’ятай про Крути», а також за участю активу Народного дому ім. А.Красовського, членів літературної студії «Паросток» провела презентацію книги «Крути».

Творцям цієї унікальної книги вдалося зібрати документи і матеріали, що пов’язані з добою Української революції 1917-1921 рр., героїчним боєм під Крутами 29 січня 1918 р.

У збірнику подається список учасників бою під Крутами. Зібрано спогади учасників та очевидців бою. Збірник завершується кіносценарієм художнього фільму «Крути».

В хронологічному порядку відтворено події, що висвітлюють тему української історії, починаючи з кінця 1917 р. по 2008 р.
Книжка Крути
Тут і висока поезія Павла Тичини, Олени Теліги, Олекси Стефановича.
Архівні матеріали підсилюються статтями і виступами Д.Дорошенка, С.Єфремова, М.Грушевського, Є.Маланюка, Людмили Старицької-Черняхівської та інших особистостей доби Української революції 1917-1921 рр.

Члени літературної студії та аматори художньої самодіяльності Народного дому виконали патріотичні пісні та вірші, присвячені Героям Крут та всім борцям за волю і незалежність України.

М. Левко,
завідувач бібліотеки-філіалу с. Рожнова.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *