Президент України Віктор Ющенко присвоїв Степанові Бандері звання «Герой України» з удостоєнням ордена Держави. Нагороду отримав внук Степана Бандери.

Як зазначено в Указі Президента України, звання «Герой України» Бандері Степану Андрійовичу – провідникові Організації українських націоналістів присвоєно (посмертно) за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлений героїзм і самопожертву у боротьбі за незалежну Українську державу.

Нагороду отримав внук Степана Бандери
В.Ющенко наголосив, що цієї події, безумовно, «багато років чекали мільйони українських патріотів».

В. Ющенко: Присвоєння С. Бандері звання Героя України – не політичне рішення, а вшанування борця за незалежність нашої держави

Президент України Віктор Ющенко переконаний: національні герої, які активно боролися за здобуття Україною незалежності, заслуговують найвищої шани з боку нашої держави та народу. Про це Глава держави сказав на ток-шоу «Велика політика» на телеканалі «Інтер», відповідаючи на запитання щодо свого рішення про присвоєння Степанові Бандері звання «Герой України».

Глава держави наголосив, що цей крок жодним чином не подиктований якимись політичними мотивами.
«Це ніякий не політичний хід», – сказав В. Ющенко. «Це не якесь політичне флюгерство. На Бандері не заробиш», – також зазначив Президент, нагадавши, що, на жаль, досі багато хто має викривлене радянською пропагандою уявлення про цю історичну постать.

У цьому контексті В. Ющенко наголосив на важливості усвідомлення громадянами України ролі та місії С. Бандери у формуванні історії України, боротьби за її незалежність. «Я недовго приймав це рішення… Для мене було питання, як націю привести до розуміння цього… Йдеться про те, як і на цьому прикладі збирати докупи країну», – сказав він.

«Формування такого підходу оцінки цього діяча зайняло найбільше часу. На високому політичному рівні, окрім мене, такої роботи ніхто не проводив», – сказав Президент.

Прес-служба Президента України Віктора Ющенка.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *