Відбулася чергова XXIV сесія районної ради п’ятого демократичного скликання, на порядок денний якої було винесено аж 25 питань.

Розпочалося депутатсько зібрання з приємної події — виконувач обов’язків голови районної ради Петро Дійчукта голова райдержадміністрації Ярослав Шинкарук привітали народних обранців та запрошених на сесію голів місцевих рад з професійним святом — Днем місцевого самоврядування. Перші особи району побажали винуватцям торжества наснаги в розбудові району і держави, вручили почесні грамоти і подяки чималій групі депутатів. Подяку обласної ради отримав депутат Василь Цимбалюк, керівник районного центру зайнятості. Подяки районної ради та РДА за сумлінну працю на ниві розбудови місцевого самоврядування та захисту інтересів територіальної громади заслужили депутати районної ради Ю.Боєчко, М.Данилюк, В;Мамчук, В.Дем’янюк, М.Марчук, Б.Марчук, М.Воротняк, Т.Бейсюк, В.Жмендак, В.Василовський, Д.Бойчук, В.Девда, Д.Никифорак, О.Цьок, Р.Мартинюк.І.Фазан, М.Тригуб’як, М.Шатрук, Р.Матейчук, І.Різун, О.Німець.

Голови рад В.Ропар (с.Рожнів), Б.Васкул (с.Лючки), М.Кіцелкж(с.Текуча), М.Фіцич (смт.Яблунів), Д.Томащук (смт.Кути) М.Матійчук (с.Брустури) І.Павлюк (с.Вербовець). М.Іванків (с.Н.Березів), М.Рабинюк (с.Смодна),

В.Стефурак (с.Соколівка), П.Розвадовський (с.Хімчин), Г.Ткачук (с.Шепіт) теж отримали подяки районної ради та райдержадміністрації.

Перед початком сесії депутати скористалися наданим їм правом і виголосили ряд звернень і заяв, що стосувалися багатьох актуальних проблем життєдіяльності району.

Досить швидко було розглянуто перших три питання про виконання районного бюджету та бюджету району за 9 місяців цього року, уточнення районного бюджету 2009 року та внесення змін до нього. їх заздалегідь ретельно обговорили на засіданні бюджетної комісії та Дні депутата, тому запитань і зауважень у народних обранців до доповідача — начальника фінуправління РДА Ольги Мицкан та співдоповідача — голови бюджетної комісії Т.Бейсюка було небагато.

Голова постійної комісії районної ради з питань використання земель лісового фонду Михайло Данилюк довів до відома присутніх основний зміст розпорядження КМУ від 25 листопада 2009 року, яке, процитував депутат, «пропонує прийняти пропозицію Міністерства економіки та Державного комітету лісового господарства щодо передачі з 1 січня 2010 року державних лісогосподарських підприємств, що належать до сфери управління Міністерства аграрної політики та Міністерства оборони, безпосередньо використовувати їх для потреб оборони та сфери управління Державного комітету лісового господарства». На думку М.Данилюка, цей документ може становити певну загрозу існуванню Косівського райагролісу. Це комунальне лісове господарство на сесії згадували часто. Депутати розділилися. Одні вимагали негайно профінансувати Райагроліс в повному обсязі, щоб не дозволити йому збанкрутіти і перейти до держлісгоспу. Інші заявляли, що підтримувати це господарство — марно витрачати бюджетні кошти.

Депутати районної ради прийняли рішення з кількох питань, що стосувалися освітньої галузі району, зокрема дали дозвіл на створення освітніх округів. Усього в районі їх сформовано вісім.

Каменем спотикання і останнім на цій сесії стало 14-те питання: «Інформація про стан справ з об’єктами комунальної власності майна району, що знаходиться на розгляді в суді». Йшлося про три споруди: міський кінотеатр, колишній.готель (нині там знаходиться управління юстиції) та будинок біля територіального центру. Ця проблема вже стала предметом розгляду у суді. Перелічені приміщення перебувають у комунальній власності району. Міська рада просить передати їх у комунальну власність міської територіальної громади. Чимала група депутатів районної ради, які живуть у Косові, та депутатів міської ради, які прийшли на сесію, сподівались досягти мирової угоди з приводу згаданих будівель, однак цього не сталося.

Аліса Мудрицька.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *