Є події, які в історії нації мають особливе, визначальне значення. Помаранчева революція для українців є саме такою. Кожен з нас, незалежно від того, чи стояв на майдані у Києві, чи у своєму населеному пункті, змінився, став іншою людиною, усвідомив свою причетність до великих історичних подій. Під час Помаранчевої революції ми остаточно порвали одвічні окови страху і стали вільними людьми. В єдиному пориві тоді піднялись і підприємець, і вчитель, і безробітний. То був високий і світлий час злету людських мрій і прагнень.

П’яті роковини Помаранчевої революції урочисто відзначили і у столиці, і в областях. У Косові святкування відбулося в актовому залі КІПДМ ЛНАМ. Сюди прибули делегації з різних населених пунктів району та установ Косова. Святочне дійство вели заступник голови РДА М.Васкул та викладач інституту Г.Мартинюк.

З пасторським словом до присутніх звернулись отці-декани Р.Іванюлик та І.Близнюк. З доповіддю виступив голова РДА Я.І.Шинкарук.

Майстерним виконанням пісень січових стрільців присутніх зачарував народний аматорський чоловічий ансамбль із Бане-Березова «Кришталь». В’язанку інструментальних творів подарували святочній громаді викладачі Кутської дитячої школи мистецтв.

Із спогадами про участь косів’ян у подіях Помаранчевої революції, про поїздки на столичний майдан косівської молоді у ті цні поділився голова районної організації КУНу М.Цьок. Відео-хроніка тих подій допомогла кожному ще раз відчути високий пафос тих днів. До присутніх звернулась А.Григорук, яка наголосила на високій ролі В.Ющенка у новітній історії України.

Вокальне тріо під керівництвом І.Черпінського з Трача подарувало присутнім кілька патріотичних пісень. А сімейний ансамбль Воротняків майстерно виконав ряд пісень, які принесли насолоду глядачам. Із авторською піснею виступив Володимир Довгун.

Шкода, що не змогли виступити всі, хто хотів поділитися своїми спогадами про ті незабутні дні.

Ярослав Тимофійчук.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *