Відбулася колегія райдержадміністрації, яка проводилася спільно з районної асоціацією сільських, селищних і міського голів. Вів засідання голова райдержадміністрації Ярослав Шинкарук.

Про підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району та бюджету району за 9 місяців 2009 року доповів заступник голови райдержадміністрації Ярослав Бринський. Він зазначив, що Косівський район за показниками діяльності (таких аж 94) за три минулих квартали посів 5 місце серед 19-ти районів області. Ярослав Романович коротко проаналізував стан справ у кожній галузі.

Вислухавши доповідача, голова РДА Я.І.Шинкарук зауважив, що в районі ще недостатньо використовують внутрішні резерви, немає інвестицій. Косівщина посіла перше місце серед гірських районів області за показниками діяльності аграрного сектору, але має останнє місце за темпами приросту зарплати, у нас низький рівень зайнятості населення. Голова РДА звернув на це увагу керівників контролюючих служб району. Недостатньо коштів, на думку Ярослава Шинкарука, виділяється у районі для розвитку туризму та малого підприємництва.

Головний лікар Косівської ЦРЛ Іван Фазан тримав звіт перед членами колегії про виконання розпорядження голови облдержадміністрації «Про затвердження програми «Репродуктивне здоров’я нації на 2007-2015 роки», а також звернув увагу присутніх на значне поширення і важкий перебіг цьогорічної епідемії грипу.

Про важливі зміни до Закону України «Про забудову населених пунктів» розповідали головний архітектор області Олександр Микуляк та його заступник Микола Капак.

Колегія розглянула ряд інших питань, після обговорення яких, прийнято відповідні рішення.

У роботі колегії брав участь в. о. голови районної ради Петро Дійчук.

Вл. інф.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *