З 25 по 28 жовтня на Прикарпатті перебував десант представників органів місцевого самоврядування та неурядових організацій з Республіки Молдова. Гості відвідали Коломию, Снятин, Яремче, а 27 жовтня навідалися у Косів.

Цей візит — один з етапів реалізації проекту «Кращі практики розвитку місцевого самоврядування в Україні. Перспективи їх застосування у Молдові». Проект впроваджують Інститут політичної освіти (Україна) та Бізнес консалтинг інститут (Республіка Молдова) за сприяння програми «Схід-Схід» Міжнародного Фонду Відродження.

До складу молдовської делегації, а це 19 чоловік, увійшли 4 мери та 5 віце-мерів, депутати рад, представники органів місцевого самоврядування, керівники та активісти неурядових громадських організацій.

Відбувся ряд зустрічей з представниками місцевої влади та громадських організацій, які були корисними як для молдовської, так і для української сторін. Гостей цікавили питання державного фінансування проектів органів місцевого самоврядування, успіхи та проблеми інтеграції сільськогосподарських товаровиробників, зелений туризм, діяльність підприємств житлово-комунального господарства, зокрема, застосування енергозберігаючих технологій та інноваційний підхід до вирішення задавнених проблем цієї галузі.

Докладніше про цей візит читайте у наступному номері «ГК».

Аліса Мудрицька.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *