З метою забезпечення права фізичної особи — підприємця на одержання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку Кабінет Міністрів України 9 вересня поточного року прийняв постанову № 971 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми».

Нормами цього урядового рішення змінено порядок призначення допомоги з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку фізичним особам — суб’єктам підприємницької діяльності.

Фізичним особам-підприємцям допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надаватиметься як особам, які працюють на умовах неповного робочого дня.

Встановлено, що для призначення такої допомоги особи-підприємці замість передбаченої раніше довідки з державної податкової служби про те, що вони не здійснюють підприємницької діяльності, надаватимуть до органу праці та соціального захисту населення копію свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця.

В’ячеслав Галак,
заступник начальника відділу грошових виплат і компенсацій відділу праці та соціального захисту населення Косівської РДА.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *