На Воздвиження Чесного Хреста Господнього з самого ранку церковні дзвони скликали до храму всіх малорожинців, жителів сусідніх сіл. Поспішали як старожили, такі батьки з маленькими дітьми.

Всі з нетерпінням чекали зустрічі з високопреосвященним Митрополитом Галицьким кир. Андрієм. Голова церковного комітету Ю.М.Воротняк з хлібом-сіллю зустрічав гостей, а учні місцевої школи квітами встелили дорогу до церкви. Митрополит Галицький кир. Андрій подарував діточкам образки з ангелом-хоронителем.

Ювілей церкви збігся з храмовим святом та днем народження настоятеля церкви с. Малого Рожина. Богдана, який вже багато років засіває зерна любові в серця кожного парафіянина. У цей день вся церковна громада села щиро привітала свого настоятеля. У святковій відправі взяли участь о. Юрій з с. Шешорів, о. Михайло з с. Бабина, о. Михайло з смт. Кут, о. Іван та о. Микола з Івано-Франківського кафедрального собору св. Покрови. Цей день запам’ятався кожному на все життя. Адже тільки побувавши на богослужінні, можна відчути себе духовно збагаченим, стати добрішими.

Зачарував своїм співом церковний хор, під керівництвом О.Я.Воротняка. До дорогих гостей з привітаннями звернулися учні Малорожинської школи. Вони піднесли хліб-сіль і мовили найкращі слова вітань. З уст М. Мойсюк пролунала молитва до Господа за Україну, за людей.

Високопреосвященний Митрополит Галицький кир. Андрій нагородив грамотами за доброчинне служіння святій вірі православній сільського голову В.І.Івасюка, директора школи В.Ф.Бельмегу, голову церковного комітету Ю.М.Воротняка. Також отримали грамоти за жертовність і труди у святій Українській АПЦ парафіяни церкви.

Після богослужіння на святковому, прибраному килимами і устеленому квітами подвір’ї відбулося освячення води, краплини якої торкнулися кожного парафіянина і очистили їхні душі, збагатили зернами любові. Після цього був освячений «Парафіяльний вісник». Кожен парафіянин молитовно відвідав своїх померлих рідних, запалив свічку пам’яті.

Вся малорожинська громада дякує гостям, які прийшли розділити радість храмової днини, відзначення 145-річчя з дня створення церкви і віддали шану Богові.

Нехай благословенним буде день 27 вересня — день добра, любові, пам’яті і розмови з Всевишнім.

Юрій Воротняк,
с. Малий Рожин.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *