23 лютого в Центрі дитячої творчості м. Косова вже вдруге поспіль відбувся районний конкурс «Таланти багатодітної родини», організаторами якого є районна організація ВСЖТ «За майбутнє дітей України» та сектор у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації. Його учасником мала можливість стати кожна талановита дитина із багатодітних сімей Косівщини. І, як виявилось, — таланти у нас є. Вони яскраві та самобутні, адже цьогоріч у конкурсі взяли участь 77 дітей, які змагались за втілення своєї мрії – у теплу весняну пору побувати в Міжнародному дитячому центрі «Артек».

Положенням про конкурс передбачено 7 номінацій, перемога в яких дає можливість дітям стати учасниками ІІ обласного відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу «Таланти багатодітної родини» в м. Івано-Франківську та потрапити у фінал.

У номінації «Музичне мистецтво», в якій взяли участь 9 учасників, проявили себе Мисюк Віктор із Соколівки та Крижанівська Руслана із с. Вербовця, які посіли ІІ місце. ІІІ місце зайняв Бельмега Іван із с. Рибного.

За перемогу у номінації «Вокальне мистецтво» боролись 22 учасники. Призові місця розподілились так:

І місце – Марчук Тетяна (м. Косів); ІІ місце – Грималюки Назарій і Надія (с. Трач), Букатчук Дмитро (с. Кобаки); ІІІ місце – Бойчук Каріна (с. Тюдів), Гондурак Наталія (с. Яворів), Андріюк Марія (с. Соколівка).

14 учасників виступили у номінації «Художнє та авторське виконання», в якій найкращими були Різун Марія із Великого Рожина (І місце), Гулян Божана із Кобак та Марчук Тетяна із м. Косова (ІІ місце), Андріюк Іванна із с. Соколівка (ІІІ місце).

Роботи у номінації «Прикладне мистецтво» (11 учасників) здивували досвідчене журі ідейним змістом, образністю і технікою виконання. У ній найкраще проявили себе Баранюк Ірина з Косова (І місце), Чорномудяк Ігор — учень Яблунівської школи-інтернату (ІІ місце) та Шкрібляк Уляна — представниця Косівської гімназії (ІІІ місце).

У номінації «Образотворче мистецтво» призові місця посіли Марина, Анатолій та Володимир Коваленки з м. Косова (ІІ місце), Уляна Мацко з Рожнова (ІІІ місце).

Дарійчуки Уляна і Тетяна проявили себе у номінації «Хореографічне мистецтво». А от шестилітки Цюпики Ганна та Василь завоювали симпатію усіх присутніх у залі. Їх нагороджено грамотою глядацьких симпатій у номінації «Оригінальний жанр».

Ведучою конкурсу була учасниця V Всеукраїнського конкурсу «Таланти багатодітної родини» в МДЦ «Артек» Негрук Сніжана.

За підсумками конкурсу троє дітей-переможців (Баранюк Ірина, Марчук Тетяна та Різун Марія) в березні 2009 року стануть учасниками ІІ обласного відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу «Таланти багатодітної родини» і, можливо, поїдуть до МДЦ «Артек».

Завдяки спільній діяльності сектора у справах сім’ї, молоді та спорту РДА (М. Мельничук), який закупив подарунки для всіх конкурсантів, РО ВСЖТ «За майбутнє дітей України» (М. Палійчук, Л. Мельникова), відділу освіти РДА (В. Козьменчук), Косівського та Яблунівського центрів дитячої творчості (директори М. Соколюк та Г. Ганзій), РЦСССДМ (М. Пітеляк) вдалось провести незабутнє свято для всіх дітей, яким не байдужий світ образотворчого та прикладного мистецтва, світ музики і танцю, світ, у якому можна гідно презентувати свої здібності і таланти.

Висловлюємо щиру вдячність людям із доброю душею та щирим серцем, меценатам-підприємцям Віталію Пузікову, Анні Михлюк, Людмилі Чепіль та Ігорю і Леонтині Мельниковим за те, що не залишились осторонь та одразу ж відгукнулись на прохання допомогти в організації «солодкого столу» для дітей із багатодітних сімей району.

Сподіваємось, що цей захід стане доброю традицією та сприятиме реалізації державної сімейної політики в районі.

Олександра Шиндро,
головний спеціаліст сектора у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації.

Марія Палійчук,
голова РО ВСЖТ «За майбутнє дітей України».

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *