Кінець минулого року виявився важким для багатьох громадян нашої держави. Різко зросли ціни на продукти харчування та товари першої необхідності. Крім цього, поповзли ціни вгору на комунальні послуги. Іноземна валюта різко зросла. Тільки заробітна плата і пенсія залишилися стабільними.

Тішився селянин, що дорожче продасть корову чи телятко, а той, хто хотів придбати худобину, чухав потилицю, звідки взяти відповідну суму, бо заощаджених грошей не вистачало. Люди підчищали все, що давно залежалося у магазинах. Але всім необхідним не запасешся. Пересічні громадяни відчули, що таке криза. Крім цього, в Уряді ніяк не могли вирішити ціну на газ, який закуповують у Росії. Різке підвищення цін на паливо різко вдарило українців по кишені. Кожен день приносив нові сюрпризи, які нам підготували в Кабінеті Міністрів.

З жахом люди слухали новини, у яких передавали, що ту чи іншу область відключили від газопостачання. Тепер така загроза чатує і на нашу область. Що робити тим господарям, у яких немає печей, в яких можна було б розпалити дрова? І не тільки господарям, а й в лікарнях, дитячих садочках, школах. Заради тепла в оселях багато людей відмовилось від м’яса та інших дорогих продуктів. Але наші українці швидко звикають до всяких випробувань, терплячо переносять не тільки економічну кризу, а й інші неприємності.

Тепер в Уряді готують нові для нас сюрпризи. Хочуть у горян забрати надбавку, яка нараховувалась «як гірські». Це помітно відчують в першу чергу пенсіонери та працівники, в яких не дуже високі заробітні плати. Що ще вигадають, щоб вкрай задушити простих, небагатих людей? Хіба такими викрутасами поповнять бюджет держави? У новинах йшлося про подорожчання хлібо-булочних виробів.

Якщо цей продукт подорожчає, то що робити малозабезпеченим верствам населення? Масло дороге і неякісне, про м’ясо, ковбаси, рибу, сир багато з нас вже й забули. Тепер доведеться обмежити себе й булочками та хлібом.

Подейкують, що цим людям будуть давати грошові надбавки на придбання вкрай необхідного продукту. Тож навіщо знімати гірські, а вигадувати якісь інші? Мабуть, нашим урядовцям вигідно проводити різні експерименти над незахищеними людьми. Чи довго це буде тривати? Віриться, що колись у цих людей терпець урветься. І будуть думати, кого обирати в депутати і чиї інтереси вони захищають. Бо вже добрий урок дістали від минулих виборів.

Треба надіятися, що мирно перезимуємо зиму і, можливо, нас не будуть морити холодом і голодом.

Вікторія Кушнірчук.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *