Андрій Вольський із Текучі зайняв перше місце на чемпіонаті України з лижних перегонів серед юнаків 1993-94 років народження, які проводились 19-23 січня у Харкові. Із 50 учасників змагань у його віковій категорії він єдиний подолав п’ятикілометрову дистанцію за 12 хвилин. Спортсмен із Косівщини став недосяжним навіть для двох майстрів спорту – учасників юнацьких молодіжних олімпійських ігор у Канаді в минулому році.

Андрій – вихованець дворазового чемпіона світу, чотириразового призера світових універсіад, учасника Олімпійських ігор у Японії (1998р.), директора Яблунівської ДЮСШ «Соколята» Миколи Поповича – теж уродженця села Текучі, яке гідне називатись селом чемпіонів.

Непоганих успіхів на трикілометровій дистанції у чемпіонаті добились ще дві вихованки Миколи Поповича – Надія Ковальчук (четверте місце) та Тетяна Кіщук (шосте) – наймолодша учасниця змагань. Обидві дівчини – з Уторопів, навчаються, як і Андрій, у Яблунівській ЗОШ І-ІІІ ст., директор якої Михайло Клим’юк створює сприятливі умови для підготовки юних спортсменів.

Із трьох ДЮСШ Івано-Франківщини, які брали участь у чемпіонаті України, лише представники Яблунівської здобули такі високі перемоги. Вони надійно закріпились у десятці найкращих спортсменів України.

Василь Глібчук.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *