Є щось вище в житті за особисті амбіції. Не вдаватимусь у деталі, але окремі депутати районної ради прагнуть повернути ситуацію так, щоб увінчати все видовищем, яке спостерігаємо в нинішньому українському парламенті.

Власне, розколом, чварами, а назагал – переходом влади до тих, хто плекав надію про реванш і помсту. А отже, тепер важать не стільки вищі посадові повноваження і депутатство, як рішучі кроки задля збереження команди, заради згуртованості депутатського корпусу. А вже маючи підтримку переважної більшості обранців наших краян, керівництво районної ради може послідовно втілювати в життя прагнення і задуми горян.

Більшість депутатів районної ради має бажання працювати чесно й відкрито. Хоч у районі дуже багато роботи, депутатам нема що ділити, зокрема й проблеми. Інша справа, що депутати прагнуть зосередити зусилля на стратегічних напрямках дальшого поступу району. Та й керівництво районної державної адміністрації налаштоване на тісну співпрацю з депутатами і громадою.

Але окремі депутати районної ради відстоюють чужі інтереси, шкодять собі, своїм дітям та онукам, вибивають «землю з-під ніг» чесних громадян.

Перед розглядом запланованих питань порядку денного депутати районної ради Роман Матейчук та Іван Різун виступили із депутатськими запитами щодо певних питань життєдіяльності району.

В умовах економічної кризи, коли вона практично торкнулася кожної сім’ї, депутати районної ради прагнуть не дати вбити останній цвях у труну незалежності України.

Першим розглядалося питання «Про районний бюджет на 2009 рік».
Установлено загальний обсяг доходів районного бюджету на 2009 рік у сумі 203170,4 тис. гривень.

Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено у сумі 196160,3 тис. гривень, спеціального фонду бюджету — 6950,1 тис. гривень, у тому числі бюджету розвитку — 2279,0 тис. гривень.

Керуючись відповідними статтями Закону України «Про Державний бюджету України на 2009 рік», районна рада надала право районній державній адміністрації при надходженні додаткових коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» здійснювати у 2009 році уточнення обсягів надходжень та видатків зазначеної субвенції.

Надано дозвіл районній державній адміністрації на отримання короткотермінових позичок у Головному управлінні Державного казначейства України в області для покриття тимчасових касових розривів, що можуть виникати під час виконання загального фонду районного бюджету, в частині фінансування захищених статей його видатків.

При затвердженні бюджету на 2009 рік передбачено кошти на забезпечення в повному обсязі потреби в асигнуванні на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, проведення розрахунків за енергоносії, які споживаються бюджетними установами, не допускаючи будь-якої заборгованості із зазначених видатків.

В районному бюджеті передбачено певні кошти на капітальний ремонт Акрешірської, Космач-Завоєлівської, Космач-Ставницької, Лючківської, Нижньоберезівської, Прокуравської, Рибненської, Снідавської, Текучанської, Шепітської, Бабинської, Великорожинської, Кобаківської, Уторопської та ряд інших шкіл.

При надходженні субвенції з обласного бюджету на будівництво та ремонт культових споруд, першочергово буде виділено кошти на реконструкцію церкви Святителя Дмитрія в селі Великому Рожині та на будівництво церкви в селі Текучій.

На сесії районної ради розглянуто також питання про ситуацію із землями лісового фонду. З інформацією виступив депутат Михайло Данилюк.

Вів засідання сесії районної ради її голова Руслан Присяжний.

Перед депутатами та запрошеними виступив голова районної державної адміністрації Ярослав Шинкарук.

Відрадно, що депутати районної ради не самоусуваються від вирішення найгостріших проблем і не перекладають всі труднощі на плечі народу.

Мирослав Лучко

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *