Якщо «дістала» фінансова криза і загнала у безсоння газова війна, якщо набридла похмура зима, а в душі вмостилася калачиком і шкребе кігтями сіра депресія, облиште усі важливі і неважливі справи, забудьте вдома мобільний телефон і завітайте у Косівський музей народного мистецтва і побуту Гуцульщини на виставку творів подружжя Наталії і Романа Юсипчуків. Такі швидкодіючі ліки від мінорного настрою, таку потужну дозу естетичного задоволення, та ще й сконцентровані в одному місці, важко знайти деінде.

Тут гомонять між собою Різдвяний вертеп і Великодні дзвони, кличуть у казку Купальські дива. Тут літають сонячні птахи і пасуться чарівні олені. Тут козаки мчать на баских конях, а чумаки ліниво погойдуються на волах, виграючи на сопілці безкінечну, як зоряний шлях, мелодію. Тут розкривають свої таємниці трипільські кручі і росте диво-дерево бажань.

Звідси не хочеться йти, бо на вулиці причаїлися проблеми і зимова депресія, а тут панують неповторне диво і казка, що повертають нас у блаженний стан, який буває тільки в дитинстві, — в передчутті великого свята.

Авторська філігранна техніка малярства на склі, соковиті кольори — мистецькі твори подружжя Юсипчуків — це саме той випадок, коли ліпше раз побачити, ніж сто разів почути. Ви ще встигнете – виставка триватиме до кінця січня.

Аліса Мудрицька.

Фото Володимира Никифорука.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *