До 65-ої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні у райдержадміністрації прийнято розпорядження та розроблено відповідні заходи. З цього приводу минулого тижня відбулася нарада з керівниками установ, організацій, підприємств, районної організації ветеранів війни та праці. Голова РДА Я.Шинкарук розповів про хід підготовки та проведення в районі святкування Дня перемоги.

Особливу увагу було звернено на впорядкування пам’ятників, пам’ятних місць, що увічнюють пам’ять подій Великої Вітчизняної війни, та благоустрій територій у населених пунктах району.

Йшлося також про уточнення списків інвалідів, ветеранів і нагородження їх ювілейними медалями та грошовими преміями. Ярослав Іванович порушив ряд проблем, пов’язаних зі встановленням ветеранам телефонів, ремонтом квартир та житлових будинків, медичним оглядом та лікуванням, перевезенням та інше. Голова РДА Я.Шинкарук акцентував на гідному відзначенні та вшануванні ветеранів війни з нагоди ювілейного Дня Перемоги.

Щодо порушених проблем роз’яснення дали начальник Косівського цеху електрозв’язку С.Соколюк, головний лікар Косівської ЦРЛ І.Фазан, начальник відділу культури і туризму Д.Біланюк, начальник управління праці та соціального захисту населення В.Мамчук, заступники голови РДА В.Привика, М.Васкул, директор територіального центру з обслуговування одиноких і перестарілих людей Ю.Радиш, ветерани І.Крицкалюк, В.Кабалій.

З приводу відзначення 65-ої річниці Перемоги цього тижня відбулася більш розширена нарада з головами місцевого самоврядування, керівниками установ, організацій і підприємств, яку розпочав голова РДА Я.Шинкарук. Йшлося про виконання розпорядження голови райдержадміністрації «Про додаткові заходи щодо відзначення в районі 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та районну програму з проведення у 2010 році Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

З цього приводу доповіли начальник відділу культури і туризму Д.Біланюк, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення О.Мицкан, головний лікар Косівської ЦРЛ І.Фазан.

Дмитро Федорович Біланюк наголосив, що відзначення Дня перемоги розпочнеться вшануванням пам’яті загиблих, відбудуться молебні та панахиди, а пізніше — святковий концерт, присвячений цій визначній даті та Дню матері.

Увагу голів місцевого самоврядування було зосереджено на необхідності наведення порядку в населених пунктах, гідне відзначення Дня Перемоги та вшанування ветеранів війни.

Про розрахунки за електроносії, виконання Постанови Кабінету Міністрів України шодо питання реалізації права власності на землю, раціональне використання землі сільськогосподарського призначення на території сільських рад доповіли В.Привика, І.Сайнюк, В.Жмендак.

Вкотре порушили питання призову до лав Української армії (В.Ярмошук).
Також йшлося про стан доріг, автобусних зупинок (Д.Тонієвич), укладення договорів із центром зайнятості на виконання громадських робіт (В.Цимбалюк) та ряд інших важливих питань. У нараді взяв участь голова районної ради Р.Присяжний.

Вікторія Кушнірчук.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *