Благовіщення Пресвятої Діви Марії – одне із найсвітліших релігійних свят. У цей день християни з особливим піднесенням ідуть до храму, щоб ще раз почути благу вість про воскресіння Спасителя і помолитися йому.

Цьогорічне свято для парафіян церкви Благовіщення Пресвятої Діви Марії, що в с. Вербовці, було особливим – вони святкували 160-річчя свого Божого дому.


Побудована у середині ХІХ століття, ця церква стала безмовним свідком великих подій історії України та історії тих родів, які протягом 160-ти років проживали у Вербовці. Скільки ж то поколінь вербівчан у цьому храмі хрестилося, вінчалося, скількох було відспівано за ці роки в цих стінах! Здавалося, що їхні душі теж незримо присутні були в той у храмі.

Настоятель церкви, отець Степан Губернат та парафіяни вітали у той день високого гостя – єпископа Коломийського та Косівського Іоанна. На святочну службу Божу до храму прибули декан, отець Іван Близнюк, отці Михайло з Річки та Ярослав з Хімчина, чимало гостей з навколишніх сіл.

Божа благодать і незримий духовний зв’язок із предками наповнювали душі парафіян протягом служби Божої, а єпископське благословення надихало їх на добрі справи і чисті помисли.

За багаторічну щиру працю на благо церкви єпископ Іоанн вручив о. Степану грамоту. У цей святковий день грамоти отримали голова парафіяльної ради, старший брат Микола Ворощук, скарбник Ярослав Ковальчук, паламар Василь Рабинюк, дяк Андрій Сітник і церковний хор.

Важко описати почуття, які переповнювали душу настоятеля церкви Благовіщення Пресвятої Діви Марії о. Степана Губерната. Понад 33 роки віддав він служінню цій парафії. Кожен із присутніх у той день на церковному подвір’ї для священика був не лише прихожанином, а й добре знайомою, близькою людиною, яку він хрестив, вінчав, чиїм духівником він є, чиїх родичів хоронив. Тішилося його серце і те, що прислужував у церкві його гордість і надія – внучок Максимко.

Весело у той день зблискували під весняним небом куполи церкви, дзвінко лунали дзвони… Церква святкувала свій 160-ий день народження.

Ярослав Тимофійчук.
Фото автора.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *