Навесні починаються господарські роботи — жителі району прибирають присадибні ділянки і подвір’я, спалюють сміття. Через це з’являється небезпека виникнення пожеж, адже залишене без нагляду вогнище, навіть при невеликому вітрі, може накоїти багато лиха. Інколи сухі гілки та листя господарі ще й поливають бензином чи іншими легкозаймистими речовинами, через що вогонь миттєво охоплює купи сміття. Мало хто замислюється про небезпеку спалювання сухотрав’я і про те, що полум’я миттєво може стати «господарем» в оселі.

Протягом березня-квітня в Косівському районі від необережного поводження з вогнем та залишених без нагляду вогнищ виникло 5 пожеж: в с. Тюдові — 2 випадки, смт. Яблунові, с. Старому Косові, с. Лючі — по одному випадку.

Так, 2    квітня о15 годині 17 хвилин на пункт зв’язку СДПЧ-19 м. Косова від жителя с. Лючі, гр. Н., надійшло повідомлення про те, що в с. Лючі горить суха трава, кущі та чагарники. Пожежа спалахнула на ділянці природного відновлення на площі майже 2 га на території РП «Райагроліс». Збитки, завдані пожежею, та причина пожежі встановлюються.

Щоб не трапилося лиха, дотримуйтесь простих правил пожежної безпеки:

  • будьте обережні в поводженні з відкритим вогнем;
  • не залишайте без нагляду розпалені вогнища;
  • не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;
  • навіть при невеликих поривах вітру ліпше відмовитись від розпалювання вогнища;
  • коли залишаєте місце відпочинку, обов’язково заливайте вогнище водою чи засипайте піском;
  • після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежну службу про місце, розміри та характер пожежі.

М. Шкрібляк,
старший інспектор відділення з питань наглядово-профілактичної діяльності Косівського РВ ГУ МНС, майор служби цивільного захисту.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *