Коли на сцені співає народний аматорський сімейний ансамбль Воротняків з с. Малого Рожина, то зал спочатку завмирає, а коли згасає останній звук мелодії, то вибухає щедрою зливою вдячних оплесків. Співаки захоплюють слухачів своїм чарівним співом, великим талантом. Вони спонукають публіку не просто слухати, а співпереживати, насолоджуватись мелодією, вникати у зміст пісні. Ансамбль зачаровує високою культурою акапельного співу, чистотою, злагодженістю, гармонійністю звучання, оригінальним сценічним вбранням. Цей колектив вражає самобутністю й колоритом.
Народний аматорський сімейний ансамбль Воротняків з с. Малого Рожина
Сімейний ансамбль Воротняків можна зрівняти з гарним букетом квітів.

В неабиякій шані й повазі в селі та у колективі хористів місцевого культосвітнього закладу — засновник ансамблю Олексій Ярославович Воротняк. За плечима в нього значний досвід роботи з художніми колективами. Його дружина Марія Михайлівна вчителює в місцевій школі. Вона – справжня берегиня домашнього вогнища. Люблячі батьки пишаються тим, що їхній найстарший син Ярослав закінчив диригентський факультет Львівської державної музичної академії. Працював вчителем музики в Соколівській ЗОШ І-ІІ ст. та в місцевій школі. Зі своїми здібними співучими вихованцями здобув першість на районному конкурсі «Розколяда-2007» та виборов почесне третє місце на обласному духовно-мистецькому заході «Розколяда-2007». Також він керував хором освітян району. Віртуозно грає на баяні та клавішних інструментах.

Окрасою ансамблю є Надія. Вона чарує всіх грою на бандурі і чудовим голосом.

Художнім керівником цього колективу вважається Михайло Олексійович – наймолодший син Воротняків. Він добре володіє грою на скрипці, бо закінчив музичне відділення Коломийського педагогічного коледжу. Господь нагородив його, як і всіх учасників, прекрасним голосом і великим талантом.

У репертуарі цього ансамблю звучать патріотичні, ліричні, призабуті і колись заборонені стрілецькі та повстанські пісні, твори видатного композитора Володимира Івасюка, українські народні пісні в обробці Ярослава Воротняка.

Галина Петричук із Соколівки (теж неабияка співачка-ентузіастка) якось під враженням виступу ансамблю Воротняків сказала: «Здається, вони із дзвінків воду пили, що такі голосисті». І це дійсно правда. Ці голоси виливаються з джерел щедрих, добрих, сонячних душ Воротняків.

Нехай вони ще довго чарують людські серця своїми розмаїтими піснями і скарбами таланту, подарованого Богом.

Іван Мисюк,
член правління Асоціації самодіяльних композиторів Косівщини, член НСЖУ.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *