Світ переживає кризу виховання. Проблеми організації якісного виховного процесу не обминули і Косівщину. Педагоги району намагаються розв’язати їх, враховуючи багатовікові традиції гуцулів та особливості сучасної школи. Та насамперед хочеться, щоб діти росли фізично та духовно здоровими.

Саме з цією метою організовано та проведено форум «Молодь Косівщини обирає здорове майбутнє» за участю представників загальноосвітніх закладів району, підлітків-інструкторів та педагогів- тренерів програми. Відкриваючи його, заступник голови райдержадміністрації Микола Васкул наголосив, що формування здорового способу життя школяра розпочинається з орієнтації на духовні цінності українців. Шлях до духовності у кожного свій, хоч і залежить від впливу соціуму, родини, оточення, а також від бажання особистості вдосконалюватись.


На ідеях духовності як першовитоках здорового способу життя наголосила в своєму виступі директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія Пітеляк. Вона запропонувала присутнім почерпнути мудрості з книг вчительки та народної цілительки Гарафини Маковій.

В рамках форуму проведено тренінг за програмою «рівний — рівному».

Педагоги обмінялися досвідом роботи, окреслили перспективи впровадження програми та прийняли рекомендації щодо формування здорового способу життя в молодіжному середовищі.

Відповідно до програми форуму, проведено конкурс плакатів «Головне в іміджі — здоров’я» та конкурс фотографій, що показують переваги здорового способу життя. Серед переможців – школярі Рожнівського НВК, Косівської гімназії-інтернату, Річківської ЗОШ І-ІІІ ст.

На завершення форуму його учасники на подвір’ї Косівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 створили велике коло дружби і випустили в небо повітряні кульки з побажаннями добра, удачі і насамперед — здоров’я.

Надія Ємець,
методист відділу освіти райдержадміністрації.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *