Слово «бал» незвичне для нашого часу, але зрозуміле для кожного. Цього року відбувся «Бал шляхетності-2010», на який запросили найуспішніших школярів району.

Учні довго і ретельно готувались до нього, відточували свої танцювальні вміння та ораторський хист, підбирали одяг та вигадували зачіски. Проходило це чудове дійство у Косівському центрі дитячої творчості. Серед 30 пар — учасників балу були «князі і княжни, графи і графині». Атмосфера ввічливості в залі, вишукані манери, розкішне вбрання, класична музика нагадували 18-19 століття. Василь Яремин та Марія Сенчук з пишністю княжої родини приймали гостей, а танцмейстер Роман Дебренюк організував проведення ігор. І було все по-справжньому: канделябри та картини, віяла й рукавички. В залі не було глядачів — лише учасники. Організатори цього дійства Надія Ємець — методист відділу освіти та Оксана Соколюк — керівник зразкового танцювального ансамблю «Зелений талісман» активно підтримували невимушену ауру шляхетності та вишуканої грації.


Найшляхетнішою парою балу обрали Андріану Абашин з Косівської гімназії-інтернату та Андрія Рибенчука з Яворівської школи.

Районна рада старшокласників дякує власникам магазинів «Книги», «Талісман», «Внучатко», «Наш край», «Анничка»; приватним підприємцям Андрієві Бовичу, Оксані Мельничук, Миколі Радишу. Особлива подяка — відділу освіти Косівської РДА, Косівському центру дитячої творчості, молодіжній організації «Муза». Запрошуємо всіх охочих підтримати нашу ініціативу. Ми мріємо, що наш бал може зрівнятися з пишністю віденських та галицьких балів.

Наталія Кириляк,
член районної ради старшокласників Косівщини.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *