В Україні завершується кампанія з декларування доходів громадян, одержаних у 2009 році. Триватиме вона до 31 березня. Кожен із нас повинен зрозуміти важливість свого внеску в цю кампанію.

Усі громадяни мають задекларувати доходи, сплатити податки з тих доходів, які не підлягали оподаткуванню протягом минулого року.

Цей вид податку в основному надходить до місцевого бюджету. Тому усі ми повинні розуміти, яке він має велике громадянське та суспільне значення. Адже саме з місцевого бюджету фінансуємо заклади освіти, охорони здоров’я і культури. Тобто, кожна сплачена гривня додатково плюсується до бюджетної сфери, стає підмогою у поліпшенні якості надання освітніх, культурних та лікувальних послуг на Косівщині.

Звертаюсь до жителів району з проханням підтримати кампанію декларування доходів — до 31 березня об’єктивно задекларувати їх. Прошу зробити це і людей, які приїхали з-за кордону, тих, які надавали в оренду приміщення, а також громадян, котрі мали взаєморозрахунки з фізичними особами.

Мусимо відповідальніше до цього підійти. Бо поки що відчуваємо велику різницю у ставленні громадян до сплати податків між нашою державою та західним світом. У зарубіжжі громадяни морально готові до того, що сплата податків — це громадянський і конституційний обов’язок. У нас, на жаль, немає ще такого розуміння, відповідної внутрішньої культури, відчуття обов’язку.

Закликаю усіх активно включитися у кампанію декларування доходів, одержаних у 2009 р., чесно і свідомо виконати свій громадянський обов’язок.

Держава розраховує на сумлінність та відповідальність кожного з нас. Сьогодні головним є не лише кількість сплачених податків, а й рівень свідомості громадян щодо легалізації своїх доходів. І він буде справді високим тоді, коли кожен зрозуміє, що сплачені ним податки — це наповнення того бюджету, видатками якого користується і
він, і члени його сім’ї.

Я. Бринський,
заступник голови райдержадміністрації.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *