Закон – заборонив!

Верховна Рада України 21 січня 2010 року прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв». Він набрав чинності 11 лютого.

Пиво для дітей?

Основною метою прийняття цього закону є широка соціальна реклама щодо важливості здорового способу життя, необхідності розвитку культури споживання пива і алкогольних напоїв.

Законом визначене обмеження споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів і внесено відповідні зміни про адміністративні правопорушення.

Косівський РВ УМВС роз’яснює населенню цей Закон.

Відповідно до його вимог, забороняється споживати пиво (крім безалкогольного), алкогольні і слабоалкогольні напої: у закладах охорони здоров’я, у навчальних та освітньо-виховних закладах, у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах, у закладах культури, у закритих спортивних спорудах (крім пива в пластиковій тарі), у ліфтах і таксофонних будках, на дитячих та спортивних майданчиках, у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установах.

Також забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів: особам, які не досягли 18 років, у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій, у закритих спортивних спорудах (крім пива в пластиковій тарі), з торгових автоматів — на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива); з рук — у невизначених для цього місцях торгівлі.

На час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити споживання пива (крім пива в пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та куріння тютюнових виробів.

Уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення КУпАП.

Працівники органів внутрішніх справ будуть проводити заходи щодо попередження фактів розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у скверах, парках та в інших заборонених місцях, а також звертатимуть увагу на продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв особам, які не досягли 18-річного віку.

Т. Глібчук,
інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями С ДІМ Косівського РВ УМВС.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *