На виборчій дільниці №61, що традиційно дислокується у центрі дитячої творчості в місті Косові, хоч і людно, але зайвої метушні немає. Черги, якщо і з’являються, швидко зникають. Бюлетень лише один, переважна більшість виборців чітко визначилися зі своїм вибором, тому процес волевиявлення проходить швидко, великих скупчень людей практично немає.

Голова ДВК №61 Марія Романівна Пузікова вперше очолює комісію, хоча у виборчому процесі не новачок — була членом і дільничної, і окружної виборчої комісій.

— На нашій дільниці, — розповідає вона «ГК» — зареєстровано 2100 виборців. За день до початку голосування у списки було внесено ще 48 чоловік. У день виборів включено ще 14 додаткових виборців, яких сьогодні було зареєстровано у Державному реєстрі.

— Чому кількість «свіжо-включених» вимірюється десятками?

— На мою думку, це пояснюється недосконалим Державним реєстром виборців: хтось прописаний на іншій вулиці, про когось вказано неправильні дані. Буває, навіть половину вулиці та цілі будинки у ньому не знаходимо. Тому над цими списками треба ще добре попрацювати.

—Активність виборців висока?

— На цю годину (розмова відбувалася о 15 годині. — А.М.) проголосували вже майже 40 відсотків виборців.

— Скільки на ДВК №61зареєстровано спостерігачів?

— 23 — в середньому по два від кожного кандидата у Президенти.

— Ви вперше очолюєте роботу ДВК. Складно працювати?

— Якщо правильно організувати роботу, працюється легко і злагоджено. У нас є 25 членів комісії. Вважаю, на таку велику ДВК як наша, це недостатньо, принаймні 4-х чоловік нам дуже бракує. Але практично половина членів виборчої комісії мають досвід такої роботи, добре знають чинне законодавство і особливості виборчого процесу. Тому працюємо без проблем, з ентузіазмом і усвідомленням важливості покладених на нас обов’язків.

— Приємні моменти в роботі були?

— Коли готували списки виборців, виявили у них багато прізвищ молодих людей, які цього року голосують вперше у своєму житті. Виник задум зробити день виборів для них особливим. Ми привітали їх з такою важливою у житті кожного свідомого громадянина подією, вручили символічні подарунки. Юних виборців оплесками щиро вітали члени дільничної комісії. Такі хвилини додають наснаги в роботі.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *