У мистецькому намисті України Косівщина — чи не найкрасивіша. Це говорить у мені гордість за приналежність до цього краю і глибоке усвідомлення його унікальності.

Велику справу зробив завідувач відділу культури та туризму Косівської РДА Д.Біланюк, започаткувавши районний фестиваль «Таланти одного села».

Згідно з планом районного організаційно-методичного центру «Культура Косівщини», у Старокосівському Народному домі 6 грудня відбувся художньо-мистецький звіт талантів сіл Старого Косова та Вербовця. Його провела завідувач районної організації методичного центру «Культура Косівщини» Л.Берізка.

Народний дім с. Старого Косова, здавалося, розцвів від барвистих виробів народних умільців. Око милували прекрасні вишивки М.Шімон, майстерна різьба родини Корпанюків, вражаючий живопис А.Репети, прекрасні вироби зі шкіри М.Штефуряк, ткані роботи П. Крижанівської. Подих перехоплювало від цієї краси, не вірилося, що її творці – звичайні люди. їхній талант, їхня майстерність роблять цей світ красивішим, добрішим.

Сільський голова І.М.Павлюк, високий знавець і поціновувач народного мистецтва, привітав усіх присутніх із великою подією у житті двох сільських громад і ще раз наголосив, якими талановитими і обдарованими є наші односельці. Він вручив майстрам дипломи і грамоти сільської ради. Прекрасну концертну програму підготували аматори художньої самодіяльності. Майстерно і злагоджено звучав хор під керівництвом В.Вольського. Усі самодіяльні артисти дарували присутнім радість зустрічі з прекрасним народним мистецтвом.

Хотілося б, щоб цей високий дух місцевих талантів панував у Народному домі завжди, щоб молодь, яка заходить сюди, відчувала свою родову причетність до великого народного мистецтва.

Ярослав Тимофійчук.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *