Президент України Віктор Андрійович Ющенко запропонував зміни до чинної Конституції. Цілковито підтримую його ініціативу, пропоную свої уточнення і доповнення до Основного Закону. Хочу також поділитися своїми думками з приводу деяких наболілих проблем.

У статті 13 зазначено: «Державною мовою України є українська мова».

Вважаю, що людина будь-якої національності, яка переїхала жити в Україну на 5 і більше років, або на все життя, а також члени її сім’ї мають вивчити українську мову і нею розмовляти. Кожен, хто чинитиме наругу над державною мовою, зневажатиме її, має упродовж місяця виїхати з України. Разом з тим, кожен іммігрант має право вивчати свою рідну мову у школі і у вищих навчальних закладах, розмовляти нею в середовищі своєї національної меншини та із членами своєї сім’ї.

У статті 109 йдеться про Державний бюджет України. Вношу пропозицію, щоб усі мільйонери і мільярдери платили більші податки, ніж платять зараз.

Мінімальна зарплата робітника повинна становити 3000 гривень, а ті, хто працюють на важких роботах, мають отримувати 5000 гривень.

Пенсіонерам слід платити мінімальну пенсію — не менше 2000 гривень. Максимальна пенсія має виділятися справедливо. Якщо це будівельник, шахтар, хлібороб, художник, якщо багато років працював (35 і більше), то повинен отримувати не менше 4500 гривень пенсії. І з кожним роком треба збільшувати розмір пенсії на 1000 гривень. Обов’язково треба знизити ціни на все, що виробляється в Україні. Не закуповувати ні в якому разі неякісну сировину в інших держав.

Що стосується обрання Президента, на мою думку, він має бути християнином і українцем. Вважаю, що Президента слід вибирати терміном на 10 років. Разом з тим, громадяни мають право Президента відкликати, якщо він не дотримується чинного законодавства. За такі дії він має відповідати перед законом. Президент має позбавити недоторканності себе, народних депутатів, суддів та всіх, хто її має. Усі люди рівні перед Богом, тож мають бути рівними і перед законом.

Президент має отримувати високу, тобто гідну його посади заробітну плату. Всі резиденції у високопосадовців треба забрати і передати їх музеям.

Депутатів Верховної Ради треба вибирати не більше 150 чоловік, щоб справді працювали, а не билися і сварилися.

УПА треба визнати якнайшвидше на рівні держави. Воїнам УПА, кожному захиснику української незалежності до пенсії слід доплачувати по 300 гривень, а для цього прийняти відповідний закон.

Потрібно дати кожній сім’ї по 2 гектари землі. Українську землю не можна продавати громадянам іншої держави.

І кожен українець обов’язково повинен захищати свою рідну землю, свою Україну.

Микола КОРНЕЛЮК,
член Національної спілки художників України, заслужений майстер народної творчості.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *