Ось і настала осіння пора — пора підбиття підсумків виступів футбольних команд в тих чи інших розіграшах. «Гуцульщина» (Косів) та «Карпати» (Кути) виступали в першості області серед команд другої ліги. За «Гуцульщину» багато говорити не буду, бо їх внутрішніх проблем достеменно не знаю, але можу сказати одне: маючи 30000 грн. фінансової підтримки із районного і 20000 — із місцевого бюджетів, можна було б виступити набагато успішніше. Бо, якщо порівняти бюджети цих двох футбольних клубів, то небо — це «Гуцульщина», а земля — «Карпати».

Цього року дійшло до того, що нашу команду кинули напризволяще. Із запланованих у місцевому бюджеті 25000 гривень надали тільки 12000, а з районного — не виділили жодної копійки. Тільки подумайте, як можна за 12000 гривень утримувати команди юнаків і дорослих в першості області і зуміти при цьому завоювати друге місце дорослим складом і третє — в клубному заліку (дорослі плюс юнаки)? Крім цього, команда і є розіграші Кубка області виступила вдало, дійшовши до 1/4 розіграшу. І тільки на цьому рубежі, в грі зі снятинським «Спартаком», за співвідношенням забитих і пропущених м’ячів у двох іграх (на виїзді 0:2, і на прийомі 1:0) «Карпати» припинили виступ у розіграші Кубка області.

Отже, «Карпати» вже вкотре завойовують право виступати серед сильніших команд області. Але як виступати на такому рівні, коли кутським владним структурам такої команди не потрібно?

Зараз футбольний клуб перебуває у великих боргах, і якщо ми не отримаємо 13000 гривень, передбачених бюджетом, то я просто не знаю, як ми будемо виходити з цієї ситуації.

Але ми все-таки надіємось, що районна влада не кине один із провідних клубів області напризволяще, і «Карпати» зможуть далі радувати своєю грою чисельних вболівальників. Хочу від себе особисто і правління футбольного клубу подякувати всім небайдужим до футболу і нашої команди людям, насамперед завідувачу сектору у справах сім’ї, молоді та спорту РДА М.Мельничуку, а також Я.Грущуку, В.Дзвіннику, М.Ільницькому, І.Крижанівському, О.Кушніруку, О.Романову, І.Семотюку за ту підтримку, яку вони надають футбольному клубу в цей непростий кризовий час.

М.  Кушнірук,
голова правління ФК «Карпати» (Кути), головний тренер команди.

Facebook коментарі
 

One Reply to “«Карпати» (Кути) — срібний призер”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *