В нашому часописі було поінформовано підприємців району, які з 1 травня цього року використовують спрощену систему оподаткування про новації щодо сплати страхових внесків до бюджету Пенсійного фонду в мінімальному розмірі страхового внеску за кожну особу.

У кінці травня поточного року Урядом було видано Постанову під № 505, де враховано інтереси фізичних та юридичних осіб, які обрали спрощену систему оподаткування. З цього приводу ми звернулися за роз’ясненням до начальника управління Пенсійного фонду України в районі Марії Миколаївни Рибенчук. 4446 підприємцям району, які використовують таку систему оподаткування, цікаво буде дізнатися про «новації».

Марія Рибенчук сказала, що Постанова Уряду спростила механізм перевірки підприємців. Протягом трьох років Фонд не
буде перевіряти платників, які сплачують страхові внески відповідно до Постанови Уряду від 14.04.2009р. №366. Тільки щороку, після 1 квітня, Пенсійний фонд здійснюватиме звірку страхових внесків на рахунок платників, за результатами якої на адресу платників надсилатиме відповідні акти про стан розрахунків щодо страхових внесків. Якщо підприємець сплатить визначену в акті звірки суму недоїмки протягом 30 днів після його отримання, то штрафні санкції не нараховуватимуть. Дані про сплату цих внесків Пенсійний фонд; вноситиме в систему персоніфікованого обліку для врахування під час призначення пенсій.

Підприємці — пенсіонери за віком або за інвалідністю, які працюють як фізичні особи за спрощеною системою оподаткування га не мають найманих працівників, окрім пенсіонерів, яким призначено пенсію за вислугу років або у зв’язку із втратою годувальника, сплачуватимуть внески до Фонду на добровільних засадах.

Підприємець-пенсіонер, зацікавлений у збільшенні свого стажу роботи (страхового стажу) та заробітної плати для перерахунку, своєї пенсії, може сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду у розмірі, більшому за’ мінімальний розмір страхового внеску, або ж не сплачувати його взагалі.

Вікторія Кушнірчук.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *