«Чорний ґрунь» брустурівського мистця слова став однією з найвищих вершин у номінації «Поезія» на Міжнародному конкурсі кращих творів молодих українських літераторів «Гранослов», який щорічно проводять Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту та Національна спілка письменників України.

Стати лауреатом цього конкурсу – те саме, що одному зі степових велетнів пролізти крізь вушко голки: рукописи творів подають членам журі під відповідними номерами, без зазначення прізвищ та адреси. Але члени та голова журі міжнародного молодіжного літконкурсу, лауреат Державної премії ім. Т.Г.Шевченка Василь Герасим’юк визнали рукопис збірки поезій під відповідним кодом кращим з-поміж інших поетичних доробків. Про її оригінальність свідчать навіть назви розділів: «Гердан», «Махно», «Вакханалія», більшості поезій притаманна неповторність. Тому не випадково автор «Чорного ґруня» став лауреатом цього престижного міжнародного конкурсу, не випадково його поетична збірка буде видана за державні кошти у видавництві «Гранослов».

Хто ж він – щасливий і талановитий Василь з Брустурів?

Навчається заочно на четвертому курсі філологічного факультету Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, до якого вступив одразу після закінчення одинадцятого класу. Підготував до друку прозову збірку «Мотлох», до якої увійшли новели та п’єса «Епатаж». Її теж подавав на згаданий конкурс. Пише науково-популярні статті («Шевченко, якого ми не знаємо» та інші), рецензії та відгуки на нові видання і про творчість літераторів. Друкується в обласних та всеукраїнських газетах, журналах «Київ», «Буковинський журнал», альманасі «Нова проза», готується публікація в «Сучасності».

Що любить крім літературної творчості? «Без кінця слухав би музику, особливо рок, та читав» — зізнається Василь.

Його прізвище — Карп’юк. Це йому – Василеві Карп’юкові із Брустурів і вклонився Пегас.

Василь ГЛІБЧУК.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *